Сертифікацію

Сертифікацію "Магістральних газопроводів" проведуть до кінця 2019 року - НКРЕКП

Фото
Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планує провести сертифікацію ПАТ "Магістральні газопроводи України" до кінця 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП за результатами зустрічі голови НКРЕКП Оксани Кривенко та члена НКРЕКП Олександра Формагея з членами наглядової ради ПАТ «Магістральні газопроводи України» Вальтером Больтцом, Яном Чадамом, Фабрісом Нуайланом, а також виконуючим обов’язки голови правління МГУ Олександром Лісніченком.

"Спільною метою НКРЕКП, уряду України та ПАТ «МГУ» є забезпечення того, щоб рішення щодо сертифікації незалежного оператора газотранспортної системи України було прийняте до кінця 2019 року, що матиме позитивний вплив на розвиток вітчизняної газотранспортної системи та слугуватиме для європейської сторони свідоцтвом того, що Україна є надійним партнером", - йдеться у повідомленні.

Сторони наголосили, що після проведення відокремлення газотранспортної системи від НАК "Нафтогаз України", ГТС лишатиметься у державній власності та не підлягатиме приватизації.

"При напрацюванні рішень щодо анбандлінгу сторони керуватимуться вимогами вітчизняного законодавства: положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 1 липня 2016 року № 496 «Про відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу», якою затверджено план реструктуризації НАК «Нафтогаз України» з метою відокремлення діяльності з транспортування та зберігання (закачування, відбору) природного газу, та обрано модель відокремлення діяльності з транспортування природного газу, передбачену статтею 23 Закону «Про ринок природного газу» (відокремлення за правом власності), як модель відокремлення для оператора газотранспортної системи України, яка перебуває в державній власності та не підлягає приватизації", - зазначили у НКРЕКП.

Читайте також: Нацкомісія встановила вартість приєднання до електромережі

Як повідомлялося, за рішенням Європейської комісії, НАК "Нафтогаз України" до кінця січня має підготувати договірну основу для анбандлінгу. Правові рамки мають бути реалізовані до кінця першого кварталу 2019 року. Переговори із зазначеного питання між Нафтогазом, МГУ та АТ "Укртрансгаз" були проведені наприкінці листопада.

Фото: сайт НКРЕКП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-