Ціни на картоплю цьогоріч зросли на 35% через значний експортний попит - експерти

Ціни на картоплю цьогоріч зросли на 35% через значний експортний попит - експерти

Укрінформ
Експортери активно закуповують картоплю на українському ринку, що призводить до подальшого подорожчання цієї продукції. 

Про це свідчать дані щоденного моніторингу проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

"Експортери продовжують активно купувати картоплю на українському ринку, що сприяє подальшому подорожчанню цієї продукції. Як результат, наразі ціни на якісну картоплю стали максимальними для другої половини грудня. З початку поточного року картопля в Україні подорожчала в середньому на 35%", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що сьогодні українські виробники вже відвантажують картоплю високої якості за 4,5-6 грн/кг ($0,16-0,22 за кг) залежно від регіону та інших умов угоди.

Читайте також: Право оренди землі завдяки електронним торгам зростає удвічі - Мінагро

Крім підвищеного попиту з боку компаній з Молдови та Азербайджану, позитивний ціновий тренд виникає також через активізацію темпів збуту на внутрішньому ринку, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі почали формувати товарні запаси на період новорічних свят. В результаті вже сьогодні картопля обходиться оптовим покупцям у середньому на 40% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Однак, як зазначають експерти, навіть у таких умовах ряд фермерів продовжують відмовлятися від активного продажу, очікуючи на подальше цінове зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-