Мораторій на продаж землі: Рада розгляне 15 законопроектів

Мораторій на продаж землі: Рада розгляне 15 законопроектів

Укрінформ
Верховна Рада включила до порядку денного сесії питання щодо розгляду законопроектів про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 235 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Це питання включає в себе основний законопроект № 9355 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення" та 14 альтернативних йому проектів.

Читайте також: Парубій розраховує, що Рада у четвер продовжить мораторій на продаж землі

Як повідомлялося, напередодні під час Погоджувальної ради Голова ВР Андрій Парубій висловив сподівання, що парламентарії зможуть розглянути це питання одним блоком у четвер, 20 грудня.

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-