Уряд схвалив покроковий план реформи корпоративного управління Укрзалізниці

Уряд схвалив покроковий план реформи корпоративного управління Укрзалізниці

Укрінформ
Уряд схвалив покроковий план реформи корпоративного управління Укрзалізниці, що має сприяти поліпшенню якості послуг на залізничному транспорті.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 12 грудня, повідомляє прес-служба АТ "Укрзалізниця".

"Кабінет міністрів України, який є акціонером Укрзалізниці, 12 грудня 2018 року схвалив покроковий план дій з корпоративного управління компанії. В уряді зазначають, що ці зміни впроваджуватимуться відповідно до кращих світових практик управління державними компаніями та мають сприяти підвищенню якості послуг для пасажирів і клієнтів залізничного транспорту", - йдеться у повідомленні.

За інформацією залізниці, питання реалізації реформи корпоративного управління члени наглядової ради компанії уже обговорили під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном. Він відзначив, що реформа корпоративного управління в компанії вже реалізується, зокрема, через затверджені нову редакцію Статуту Укрзалізниці, Положення про наглядову раду, утворення комітетів наглядової ради тощо. «За останній, доволі короткий час реформа корпоративного управління відчутно просунулася вперед», – зауважив Кістіон.

Під час зустрічі також ішлося про необхідність посилити соціальну відповідальність Укрзалізниці в ході подальших корпоративних трансформацій у компанії. В уряді наголошують, що соціальний захист і турбота про працівників мають стати основою реформаторських рішень керівництва компанії. Цьому, а також веденню ефективної господарської діяльності, сприятиме чіткий розподіл повноважень наглядової ради й виконавчого менеджменту компанії, який буде запроваджено відповідно до плану дій з реформування корпоративного управління.

За словами Кістіона, в уряді також очікують на стратегію компанії. «Ми хочемо бачити чіткий вектор розвитку української залізниці в усіх напрямках. Разом з тим чекаємо і на фінансовий план компанії на наступний рік», – зазначив він.

Читайте також: Укрзалізниця закупить дизельне пальне за цінами аукціонів на Prozorro

Зі свого боку в. о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, коментуючи схвалення плану реформування, зауважив, що обговорення та затвердження стратегії компанії – це першочергове завдання правління та наглядової ради в рамках реформи корпоративного управління Укрзалізниці. За його словами, позитивні зміни в компанії вже відбуваються, і вони помітні.

«Нещодавно Укрзалізниця змінила свій статус і стала акціонерним товариством приватного типу. Нашими фахівцями спільно з консультантом компанією Deloitte вже напрацьовано значну кількість документів для покращення корпоративного управління, нормативно-правової та законодавчої бази товариства. Впевнений, що затверджений урядом покроковий план дій з реформи корпоративного управління Укрзалізниці та вже наявні в компанії напрацювання дозволять створити сучасну модель управління, що вдосконалить роботу товариства в усіх напрямках», – сказав Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-