Бюджет НАЗК на наступний рік становить понад 750 мільйонів

Бюджет НАЗК на наступний рік становить понад 750 мільйонів

Укрінформ
Бюджет Національного агентства з питань запобігання корупції складає понад 750 млн гривень, 75% з яких відведено на розподілення фінансування між політичними партіями.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Бюджет Національного агентства з питань запобігання корупції у 2019 році становитиме 758,4 млн гривень. Згідно з пунктом 8.2 статті 11 Закону України "Про запобігання корупції" за бюджетною програмою "Фінансування статутної діяльності політичних партій" 75% цієї суми (565,7 млн грн) Національне агентство має розподілити між парламентськими політичними партіями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2018 році на фінансування статутної діяльності політичних партій виділено 513,7 млн грн, а збільшення у 2019 році видатків за бюджетною програмою "Фінансування статутної діяльності політичних партій" "зумовлене підвищенням розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який застосовується при розрахунку обсягів фінансування парламентських політичних партій".

"На розвиток Національного агентства в Державному бюджеті України на 2019 рік передбачено 36 млн грн, що становить 4% від загальної суми бюджету НАЗК. Також за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері запобігання корупції" 156,6 млн (21% бюджету) передбачено виділити на оплату праці, комунальні послуги та енергоносії", - зазначили у Нацагентстві.

Читайте також: Депутатів Логвинського і Дунаєва викликають до НАЗК

У НАЗК також зауважили, що збільшення Національному агентству з питань запобігання корупції у 2019 році видатків за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері запобігання корупції" пов’язане "лише зі збільшенням видатків на модернізацію Єдиного державного реєстру декларацій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-