Депутатів Логвинського і Дунаєва викликають до НАЗК

Депутатів Логвинського і Дунаєва викликають до НАЗК

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує 7 посадовців, серед яких депутати Георгій Логвинський та Сергій Дунаєв, на ознайомлення з протоколами про адмінпорушення.

Про це повідомляє НАЗК.

Як ідеться в повідомленні, народних депутатів Георгія Логвинського (“Народний фронт”) та Сергія Дунаєва (позафракційний) запрошено “для забезпечення реалізації прав особи, яка притягується до адміністративної відповідальності та має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколу, з підстав порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів”. Їх чекають у період з 10 по 13 грудня у робочі години.

З тих самих підстав НАЗК також викликає депутата Івано-Франківської міської ради Олександру Федорук і депутата Лубенської міськради, директора комунального підприємства виконавчого комітету Лубенської міської ради «Ритуалсервіс» Наталію Омельяненко.

З підстав порушення строків надання інформації на запит Національного агентства НАЗК викликає заступника голови Державного лісового агентства Володимира Бондаря

Також у НАЗК чекають суддю Рівненського апеляційного господарського суду Юлію Марченко та начальника відділу Департаменту муніципальної безпеки Одеської міськради Олексія Бабенка. Їх викликають “з підстав несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані та несвоєчасного подання декларації відповідно”.

“Неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення”, - зазначили у НАЗК.

Читайте також: Щорічні втрати України від корупції оцінили в два бюджети Нацполіції

Як повідомляв Укрінформ, Логвинського вже викликали до НАЗК у жовтні для надання пояснень.

Національне агентство встановило, що Логвинський у квітні 2017 року всупереч вимогам пункту 3 частини першої статті 28 закону "Про запобігання корупції", користуючись наданими законом України "Про статус народного депутата" депутатськими повноваженнями задля задоволення приватного інтересу звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У НАЗК наголосили, що в таких діях є ознаки порушення вимог закону "Про запобігання корупції" в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також зазначені дії містять ознаки адміністративного правопорушення, пов'язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-7 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-