Кабмін вивів міністра фінансів зі складу наглядових рад держбанків

Кабмін вивів міністра фінансів зі складу наглядових рад держбанків

Укрінформ
Кабінет міністрів вивів міністра фінансів Оксану Маркарову зі складу наглядових рад ПАТ „Державний експортно-імпортний банк України” та ПАТ „Державний ощадний банк України”.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Сьогодні Кабінет Міністрів України вивів міністра фінансів Оксану Маркарову зі складу наглядових рад публічного акціонерного товариства „Державний експортно-імпортний банк України” та публічного акціонерного товариства „Державний ощадний банк України”, - йдеться в повідомленні.

Також Маркарова вийшла з наглядових рад ПриватБанку та Укргазбанку відповідно до ст. 53 закону «Про акціонерні товариства». Відповідно до закону «Про Кабінет Міністрів України», члени КМУ не можуть входити в наглядові ради підприємств, що мають на меті одержання прибутку.

Тому після призначення Маркарової міністром фінансів її повноваження в наглядових радах державних банків припинені у встановлений законом термін.

Читайте також: На Кабміні проаналізували переваги електронних торгів у сфері надрокористування

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 22 листопада народні депутати підтримали пропозицію Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана призначити Маркарову, яка була виконувачкою обов’язків міністра фінансів, на посаду міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-