На Кабміні проаналізували переваги електронних торгів у сфері надрокористування

На Кабміні проаналізували переваги електронних торгів у сфері надрокористування

Укрінформ
Використання електронної платформи ProZorro для надання ліцензій для надрокористування має низку переваг порівняно з аукціонами "з молотком".

Про це на засіданні уряду сказав голова Державної служби геології та надр Олег Кирилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Електронні торги - це елемент прозорості у сфері видобутку газу та користування надрами", - зазначив голова Держгеонадр.

За його словами, єдиним критерієм перемоги у торгах є ціна лота.

"Використання електронної платформи ProZorro для надання ліцензій для надрокористування має низку очевидних переваг порівняно з аукціонами "з молотком". Торги будуть анонімні, а процедура погоджень - значно спрощена", - сказав Кирилюк.

За його словами, кожен учасник матиме три місяці на подачу заявки після оприлюднення електронних торгів, а самі торги проходитимуть у три раунди.

"Пріоритетне місце у черзі пропозицій матиме той, хто запропонує найвищу ціну у попередньому раунді. У результаті, держава отримає максимальну суму до початкової вартості. Електронний формат зможе залучити максимальну кількість учасників", - додав Кирилюк.

Читайте також: В Україні наступного року виставлять на торги близько 40 нафтогазових ділянок

Він розповів, що у разі відмови переможця оплатити визначену в ході торгів суму, перемогу отримає другий учасник.

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба геології та надр України за десять місяців цього року поповнила державний бюджет на 650 млн гривень за річного плану в 600 млн гривень. Наприкінці листопада голова Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив про підписання договору з ДП «Прозорро.Продажі» й запуск експериментального проекту із запровадження аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Договір діятиме до 1 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-