Державна зернова корпорація у листопаді збільшила експорт борошна на 25%

Державна зернова корпорація у листопаді збільшила експорт борошна на 25%

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України у листопаді 2018 року виконала план експорту борошна на 125%, уклавши контракти на продаж понад 7 тис. тонн борошна.

Про це повідомляє прес-служба держкорпорації.

“Державна продовольчо-зернова корпорація України активізує діяльність з експорту борошномельної продукції, виготовленої на власних переробних потужностях. Так, у листопаді поточного маркетингового року ДПЗКУ законтрактувала 7120 тонн борошна та 4350 тонн висівок, тим самим виконавши план експорту пшеничного борошна в листопаді на 125%”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що основними напрямками, за якими здійснювалися відвантаження борошна, є Палестина, Молдова, Ізраїль, Південна Корея, КНР, яка суттєво збільшила попит на українське борошно, та вперше - Мадагаскар. Висівки ДПЗКУ експортує здебільшого на ринок Туреччини.

Читайте також: Виробництво консервованої риби в Україні зросло на 13% - Держагентство

Як повідомлялося раніше, ДПЗКУ збільшила обсяги реалізації борошна та висівок на внутрішньому ринку більше, ніж у 1,5 разу. Так, за перші чотири місяці поточного маркетингового року держкорпорацією, липень-жовтень 2018 р., було реалізовано 36,3 тис. тонн борошна та висівок, що складає 22% від планових показників та на 56% перевищує обсяги відвантаження аналогічного періоду минулого року.

На сьогодні більше 65% контрагентів ДПЗКУ на внутрішньому ринку – це виробники готової продукції (макаронні фабрики, хлібозаводи, пекарні), що, в свою чергу, забезпечує корпорації можливість пропонувати кожному з них індивідуальну продукцію з індивідуальними якісними характеристиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-