Виробництво консервованої риби в Україні зросло на 13% - Держагентство

Виробництво консервованої риби в Україні зросло на 13% - Держагентство

646
Укрінформ
В Україні перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків у січні-жовтні поточного року зросло на 13%, порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства України.

"Виробництво промислової рибної продукції зросло майже за усіма товарними позиціями", - зазначили у профільному відомстві.

Зокрема, за 10 місяців 2018 року було вироблено: філе рибне в'ялене, солене чи у розсолі (крім копченого) - 727 тонн (+23,4% до січня-жовтня 2017 року); риба сушена і в'ялена - 3 298 тонн (+22,3%); оселедці солоні - 2 607 тонн (+19,1%); риба солона, крім оселедців - 1 745 тонн (+8,7%); лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений - 388 тонн (+33,8%); риба копчена - 3 932 тонни (+0,5%); продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті - 2 237 тонн (+60,6%); продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті - 12 501 тонна (-2,3%); готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті - 2 806 тонн (-14,2%); готові продукти і консерви з риби, інші - 9 622 тонни (+17,9%); ікра інших риб - 2 656 тонн (+27%).

Читайте також: Нацкомісія знизила тариф на електроенергію для київських генеруючих підприємств

Нагадаємо, сума експорту готової та консервованої риби за період січень-вересень поточного року сягнула $6 млн, що на 23% більше, ніж за 9 місяців 2017 року. Всього за цей період 2018 року на зовнішні ринки було поставлено 3,4 тис. тонн такої продукції. Найбільше української готової риби експортувалось до Молдови, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Ізраїлю, Казахстану та Вірменії.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-