У МВФ назвали середньострокове планування бюджету знаковою подією для України

У МВФ назвали середньострокове планування бюджету знаковою подією для України

Укрінформ
Ухвалення Верховною Радою України змін до Бюджетного кодексу щодо запровадження на постійній основі середньострокового бюджетного планування є знаковою подією для розвитку системи публічних фінансів України.

На цьому наголосив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман на прес-конференції у Вінницькій міській раді під час робочої поїзки до міста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ефективно планувати розвиток і держави, і міста в межах одного бюджетного року складно, і перехід до створення бюджету на період до трьох років створює передумови для значно ефективнішого використання коштів як держави, так і коштів місцевого самоврядування», - наголосив Люнгман.

За його словами, із ухваленням цього рішення Україна приєднується до когорти держав, що успішно користуються досвідом середньострокового бюджетного планування, і вона сповна може скористатися їхнім досвідом, у тому числі й за допомогою технічної допомоги МВФ.

Люнгман також виступив з відкритою лекцією перед об'єднаною аудиторією із 400 студентів вінницьких вишів, які опановують економічні дисципліни - Вінницького технічного університету, торгово-економічного, аграрного та Донецького національного університету.

Читайте також: МВФ офіційно підтвердив готовність працювати з Україною за новою програмою Stand-By

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня Верховна Рада ухвалила закон щодо запровадження середньострокового бюджетного планування. Згідно із цим законом, на державному рівні запроваджується складання Бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування, який визначатиме основні засади бюджетної політики на середньостроковий період. Бюджетна декларація міститиме, зокрема, сукупні стелі видатків та стелі видатків головних розпорядників коштів державного бюджету, цілі та показники результату їх діяльності (фактичні та очікувані на середньостроковий період), загальну оцінку фіскальних ризиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-