Омелян анонсував запуск через Україну контейнерного потяга Китай-ЄС

Омелян анонсував запуск через Україну контейнерного потяга Китай-ЄС

Укрінформ
Рішення щодо запуску через Україну контейнерного потяга Китай-Польща вже фіналізоване. 

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян під час спільної прес-конференції з міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Сьогодні було фіналізовано рішення про запуск контейнерного потяга між Китаєм та Європейським Союзом. Між Китаєм та Польщею, власне, територією України. Розраховуємо, що кількість таких потягів буде близько тисячі на рік», - сказав Омелян

Міністр додав, що під час зустрічі з польським колегою обговорювалися наміри подальшої співпраці щодо нових залізничних сполучень між Україною та Польщею. 

За його словами, наразі триває робота над двома проектами: відновлення функціонування залізничного сполучення за напрямком Перемишль - Мальховіце - Нижанковичі та започаткування регулярного пасажирського залізничного сполучення між Львовом та Любліном.

Читайте також: Омелян повідомив про зміни у роботі портів на Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенріком Хололеєм домовився про початок процедури лібералізації автоперевезень. Зустріч відбулася 3 грудня в рамках поїздки Омеляна до Брюсселя. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-