Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу на даних про збільшення комерційних запасів нафти у США і падіння світових фондових ринків.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent становила $61,16 (-1,48%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $52,45 (-1,50%). Попередні торги завершилися на рівні $62,08 і $53,25 відповідно.

Ціни на нафту опинилися під тиском щотижневого звіту Американського інституту нафти (API), в якому йдеться, що запаси сирої нафти у США зросли на 5,4 млн бар. за тиждень, що завершився 30 листопада, і досягли до 448 млн бар. Це свідчить про зростаюче перенасичення нафтового ринку США. Офіційні дані щодо видобутку і запасів нафти будуть опубліковані Міненерго США 5 листопада о 17:30 за Києвом.

Зниження цін також відбулося на тлі падіння світових фондових ринків напередодні, оскільки інвестори як і раніше стурбовані загрозою широкомасштабного економічного спаду.

Читайте також: Україна цьогоріч зменшила імпорт блакитного палива з Європи на 23% - Укртрансгаз

Ключем до вирішення глобальних економічних проблем буде те, чи зможуть Сполучені Штати і Китай вирішити свої торгові спори. Вашингтон і Пекін оголосили 90-денне перемир'я в минулі вихідні, впродовж якого жодна зі сторін не збільшуватиме загороджувальні імпортні тарифи.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 61,27 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,39 долара за барель, що на 69 центів нижче рівня закриття торгів ($62,08).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-