"Розкачати" валютний ринок не вийшло - Порошенко

Воєнний стан
Укрінформ
Запровадження воєнного стану в десяти областях не вплинуло на повсякденне життя людей і українську економіку, яка працює у звичайному режимі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в Івано-Франківську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже тиждень частина України живе в умовах воєнного стану... Збройні сили, цивільний захист населення проводять інтенсивну перевірку готовності, проводять заходи з посилення оборони кордонів, портів, об'єктів критичної інфраструктури, армія отримує і прискорено освоює нове озброєння, але при цьому економіка функціонує у звичайному режимі", - наголосив Порошенко.

У цьому контексті він зауважив, що дехто хотів "розкачати" валютний ринок, лунали заяви, що у Харкові курс долара сягне 30-33 гривні. "Не вийшло, за добу все повернулося, завдяки професійним підготовленим діям уряду та Нацбанку все було стабілізовано", - відзначив Президент.

Він також акцентував, що транспортне сполучення всередині країни не переривається, "хоча дехто кричав, що треба розкуповувати квитки, але потім довелось здавати".

Читайте також: Бурбак: Воєнний стан - не причина накручувати курс долара

"Потім були сюжети на російському телебаченні, що в українських крамницях зникла сіль, і треба терміново купувати сіль і сірники. Довелося відправити (знімальні групи - ред.) у колишній Артьомовськ, а зараз Бахмут, щоб продемонструвати гори солі і сказати, що того, що вже видобуто, вистачить на дві з половиною тисячі років воєнного стану, ще й росіянам дамо", - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-