У Європі виступають за збереження частки атомної енергетики на рівні 25%

У Європі виступають за збереження частки атомної енергетики на рівні 25%

Фото
Укрінформ
Європейський ядерний форум Foratom вбачає головним пріоритетом своєї діяльності продовження строків експлуатації атомних блоків, щоб забезпечити збереження частки атомної генерації на рівні не нижче 25%. 

Про це заявив генеральний директор Європейського ядерного форуму Foratom Ів Дебазей на зустрічі з президентом ДП "НАЕК "Енергоатом" Юрієм Недашковським, повідомляє прес-служба Енергоатому.

Зокрема, Дебазей наголосив, що, відповідно до звіту Європейської комісії, який опублікований 28 листопада 2018 року, з метою забезпечення виконання зобов’язань Європи з низьковуглецевого розвитку енергетики до 2050 року доля ядерної генерації в енергетичному балансі Європи має становити 25%. 

За його словами, на сьогодні встановлена потужність АЕС Європи становить 120 ГВт, що дорівнює 26% від загального виробництва електроенергії. 

«Головним пріоритетом діяльності Європейського ядерного форуму є врегулювання питань щодо продовження строків експлуатації атомних блоків, для того щоб забезпечити збереження цього показника. Це не тільки гарантуватиме стабільність європейської енергосистеми, а й забезпечить доступ громадян та промисловості Євросоюзу до низьковуглецевої електроенергії, а також допоможе нівелювати можливі економічні наслідки переходу до низьковуглецевої економіки», - наголосив очільник Foratom.

Читайте також: ЄС надав допомогу у реалізації двох проектів у зоні відчуження

Як повідомлялося, членами Foratom є 17 країн: Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Іспанія, Італія, Нідерланди, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція, Федеративна Республіка Німеччина, Чеська Республіка, Швейцарія і Швеція. Завданням асоціації є формування загальної позиції з широкого кола питань, які постають перед ядерною галуззю, забезпечення інтересів ядерної галузі на європейському та світовому ринках, а також налагодження зв’язків з установами Європейського Союзу тощо.

З 15 червня 2011 р. асоціація «Український ядерний форум» як асоційований член була прийнята до Європейського Foratom. Метою діяльності УЯФ є координація діяльності для вирішення спільних економічних та соціальних завдань, вплив на формування державної політики розвитку ядерної галузі, сприяння досягненню вищого рівня довіри з боку українського суспільства до використання ядерної енергії в галузях економіки. Завданнями асоціації є також формування єдиної позиції з актуальних питань та представлення інтересів галузі, встановлення діалогу між підприємствами ядерної галузі України та інституціями Європейського Союзу, підприємствами ядерної промисловості європейських країн та їх об'єднань.

Фото: сайт Енергоатому

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-