Наявність двох постачальників позитивно вплинула на ціну палива для АЕС - Енергоатом

Наявність двох постачальників позитивно вплинула на ціну палива для АЕС - Енергоатом

Укрінформ
Наявність двох постачальників свіжого ядерного палива для ДП «НАЕК «Енергоатом» позитивно впливає на ціну та створює конкуренцію між компаніями.

Про це заявив президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський, повідомляє прес-служба компанії.

«Ми виконали надзвичайно складну роботу з диверсифікації джерел постачання свіжого ядерного палива і сьогодні вже до 6 з 15 енергоблоків українських АЕС завантажено паливо американської компанії Westinghouse. Наразі Енергоатом та Westinghouse працюють над розширенням постачання палива і на інші українські енергоблоки. Наявність двох постачальників гарантує Енергоатому надійне забезпечення ядерним паливом, а справжня конкуренція між виробниками позитивно відбивається на якості та вартості паливних збірок», - сказав Недашковський.

Він наголосив, що Енергоатом - єдиний у світі оператор реакторів типу ВВЕР-1000, який має двох постачальників свіжого ядерного палива. 

Читайте також: Інженери Енергоатому обговорили підвищення потужності АЕС на 1,5%

Крім того, нагадав Недашковський, для зниження залежності від Російської Федерації Енергоатом проводить будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС. 

«Створення власного сховища позбавить Енергоатом залежності від РФ в питаннях поводження з відпрацьованим ядерним паливом та дозволить заощаджувати близько 150 млн дол. щорічно, які Україна сплачує Росії за переробку і тимчасове зберігання відпрацьованого ядерного палива», - додав президент Енергоатома.

Як повідомляв Укрінформ, введення першої черги ЦСВЯП у експлуатацію заплановане на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-