Інженери Енергоатому обговорили підвищення потужності АЕС на 1,5%

Інженери Енергоатому обговорили підвищення потужності АЕС на 1,5%

Укрінформ
74-та рада технічних керівників атомних станцій та інших відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» пройшла в столиці Азербайджану Баку.

Про це інформує прес-служба Енергоатома.

"74-та рада технічних керівників атомних станцій та інших відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» пройшла в столиці Азербайджану. Ключовою темою наради було підвищення потужності енергоблоків АЕС до 101,5% від номінальної. Енергоблок №2 ВП ЗАЕС в цьому напрямку - пілотний в Україні за проектом В-320 і першим на станції почне нести таке навантаження. Розпочати дослідну експлуатацію в цьому режимі планується після планово-попереджувального ремонту 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Серед основних на засіданні були й питання щодо роботи стенду випробувань імпульсно-запобіжних пристроїв компенсатора тиску (ІЗП КТ), що введений на Запорізькій АЕС в промислову експлуатацію. Обговорювалось, як планується проводити випробування клапанів усіх АЕС та умови їх транспортування.

Під час проведення ради технічні керівники відвідали виробничі потужності компанії ATEF, що є виробником трансформаторів та іншого силового електричного обладнання. Інженери ознайомилися з поточними і перспективними можливостями підприємств, які входять у цю групу.

Читайте також: В Україні збільшать потужність на енергоблоці АЕС, який працює на паливі Westinghouse

Як повідомлялося, ATEF виграла торги з поставки (за кредитні кошти ЄБРР) сухих трансформаторів для 4-х блоків ВП ЗАЕС - з третього по шостий. Такі трансформатори для атомних станцій в Україні не виробляються. ATEF виробляє трансформатори нового покоління, виготовлені за новітніми технологіями на сучасному обладнанні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-