"Електроенергетичний безвіз" - Зубко розказав про об'єднання енергосистем України та ЄС

Укрінформ
Приєднання України до європейської енергосистеми дозволить створити в країні повноцінний лібералізований ринок електроенергії, так званий «електроенергетичний безвіз».

Про це під час 10-го засідання українсько-німецької Групи високого рівня у Берліні наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

«Німеччина й надалі надаватиме допомогу у впровадженні енергоефективності, в рамках Фонду енергоефективності, та у сфері відновлювальних джерел енергії... Домовлено про спільну розробку маршрутної карти щодо процесу інтеграції енергосистеми України до енергосистеми Європи (ENTSO-E). Німецький досвід є дуже корисним. Приєднання до європейської енергосистеми дозволить створити в Україні повноцінний лібералізований ринок електроенергії, так званий «електроенергетичний безвіз», - наголосив Зубко.

Крім фінансової підтримки Німеччини у сфері енергоефективності, йдеться і про технічну допомогу - рішення, направлені на досягнення оптимального балансу між вартістю термореновації та максимальним ефектом щодо економії енергоресурсу.

Читайте також: До кінця року ЄС виділить €50 мільйонів Фонду енергоефективності - Зубко

Зубко наголосив, що підтримка енергетичної галузі, інфраструктурних проектів, макрофінансова допомога, продовження співпраці з такими фінансовими інституціями як KfW - ключові напрямки співпраці України і Німеччини.

Також сторони домовились про співпрацю у напрямку підтримки проектів з навчання кадрів економіки України. Зокрема проектів «Жінки в бізнесі», а також так званого «4.0» щодо створення промислових кластерів для середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-