До кінця року ЄС виділить €50 мільйонів Фонду енергоефективності  - Зубко

До кінця року ЄС виділить €50 мільйонів Фонду енергоефективності - Зубко

Ексклюзив
Укрінформ
Очікується, до кінця року ЄС виділить Україні 50 млн євро на проекти енергоефективності, Німеччина надасть додатково 10 млн.

Про це сказав кореспонденту Укрінформу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко після зустрічі в Берліні з міністром навколишнього середовища та ядерної енергетики ФРН Свеньєй Шульце.

“Свенья Шульце підтвердила про подальшу підтримку и про додаткові 10 млн євро до кінця року на цей напрямок. Також очікуємо підписання до кінця року угоди між Україною та ЄС про направлення додатково 50 млн євро до донорського фонду”, - сказав Зубко.

Він зазначив при цьому, що для нашої держави дуже важливо отримувати від Німеччини не лише фінансову підтримку, а й важливі технічні рішення, які нададуть можливість наблизитися до рівня цієї європейської країни.

З урядом Німеччини ведуться перемовини про продовження співпраці та застосування нових інструментів щодо енергоефективності, з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) - по залученню їх фахівців, підготовці енергоаудиторів, здійсненню пілотних проектів  тощо.

Саме з ФРН було відпрацьовано процедуру роботи Фонду енергоефективності. Зубко очікує на запуск Фонду в першому кварталі наступного року. Уряд щойно ухвалив призначення двох представників від себе в наглядову раду, також відібрано 2 незалежних представники.  

“Ми на шляху того, щоби провести маленьку технічну революцію”, - заявив віце-прем'єр. Енергоефективність, на його переконання, дорівнює енергонезалежності, а енергонезалежність - фактично незалежності.

Читайте також: В Україні працюють понад 1200 німецьких підприємств - Зубко

 Німеччина, зазначив Зубко, є ключовим партнером України у багатьох реформах, основними з яких є децентралізація, «U-LEAD з Європою», та енергонезалежність країни.

У Берліні віце-прем'єр-міністр також бере участь у 3-му Українсько-німецькому бізнес форумі, провів зустріч з представниками бізнесу, а також німецькими парламентарями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-