НБУ подовжив терміни для запровадження нових вимог в управлінні ризиками в банках

НБУ подовжив терміни для запровадження нових вимог в управлінні ризиками в банках

Укрінформ
Національний банк України подовжив терміни виконання першого етапу запровадження нових вимог до організації системи управління ризиками в банках. 

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Національний банк України подовжив терміни виконання банками першого етапу впровадження вимог Положення про організацію системи управління ризиками в банках України та банківських групах, затвердженого постановою Правління НБУ № 64 від 11 червня 2018 року. Зокрема, банки мають привести організаційну структуру системи управління ризиками у відповідність до вимог Положення № 64 до 30 березня 2019 року, а банківські групи - до 30 квітня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що подовження термінів надасть можливість банкам забезпечити належне доопрацювання внутрішньобанківських документів щодо запровадження організаційних заходів та затвердження їх наглядовими радами.

Читайте також: НБУ пояснив, як працюватимуть банки в умовах воєнного стану

Відповідні зміни зазначені у постанові Правління НБУ № 126 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 11 червня 2018 року № 64" від 26 листопада 2018 року. Постанова набуває чинності з 29 листопада 2018 року.

Як відомо, НБУ встановив вимоги до організації системи управління  ризиками в банках у червні 2018 року. Ці вимоги грунтуються на принципах Базельського комітету з банківського нагляду та враховують кращу міжнародну практику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-