Нафта дорожчає в очікуванні зниження видобутку ОПЕК

Нафта дорожчає в очікуванні зниження видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту виросли більш ніж на 1% в середу напередодні зустрічі ОПЕК наступного тижня, в ході якої учасники картелю, як очікується, домовляться про скорочення видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля лютневої нафти Brent склала $61,14 (+1,21%). Барель січневої нафти WTI торгувався по $52,31 (+1,45%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $60,40 і $51,56 відповідно.

Розташоване в Північному морі родовище Buzzard з дебетом 150 тис. бар./доб. (б/д) було призупинено після виявлення слідів корозії в трубах. Як результат, було скасоване завантаження, принаймні, трьох танкерів в грудні.

«Це призупинення ... знижує постачання нафти з північноморських родовищ, що допомагають регулювати глобальні ціни», - сказав Сукрит Виджаякар, директор енергетичної консалтингової компанії Trifecta.

Незважаючи на поточне зростання, нафта як і раніше торгується на 30% дешевше по відношенню до пікових цін на початку жовтня. Це обумовлено проблемами на фондових ринках і побоюваннями надвиробництва сировини.

Читайте також: Газовий бізнес Нафтогазу очолить колишній директор ДТЕК

Організація країн-експортерів нафти 6 грудня у Відні обговорить питання запобігання надлишку пропозицій. Більшість опитаних агентством Bloomberg галузевих експертів і трейдерів (31 з 36) впевнена, що на цьому саміті буде прийнято рішення про скорочення виробництва та експорту сировини. Середньозважений оціночний рівень склав 1,2 млн б/д.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,25 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,01 долара за барель, що на 61 цент вище рівня закриття торгів ($60,40).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-