Росія відмовляється компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів

Росія відмовляється компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів

Укрінформ
Москва не визнала позитивне рішення гаазького арбітражу за позовом українського Ощадбанку про компенсацію збитків на $ 1,3 млрд у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями.

Про це повідомляє російське інформагентство "Інтерфакс" з посиланням на Міністерство юстиції РФ.

"Російська Федерація не визнає рішення міжнародного арбітражу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, винесене 26 листопада 2018 року, у зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову ПАО "Державний ощадний банк України" до РФ", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків Ощадбанку, заподіяних внаслідок анексії Криму з боку Російської Федерації, виніс міжнародний арбітраж в Гаазі у своїй постанові від 26 листопада 2018 року. Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року, а також відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій. Сума відшкодування складатиме 1,3 мільярда доларів США плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ощадбанк виграв у Росії справу на $1,3 мільярда

В Ощадбанку зазначили, що рішення арбітражу на користь банку стало результатом більш ніж чотирирічних зусиль команди Ощадбанку та його юридичних радників - компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP і українського юридичного радника Астерс Консалт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-