МВФ має досвід співпраці з країнами в умовах воєнного стану, але радить дочекатися офіційної заяви

МВФ має досвід співпраці з країнами в умовах воєнного стану, але радить дочекатися офіційної заяви

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд (МВФ) поки не коментує питань щодо порядку співпраці з Україною у разі можливого введення воєнного стану.

У відповідь на звернення Укрінформу в київському офісі МВФ повідомили, що Фонд має досвід співпраці з країнами, де було оголошено воєнний стан, але порадили чекати на офіційну заяву Фонду з цього приводу, яка має з'явитися незабаром.

Також у київському офісі порадили звернути увагу на відповідь на це питання тодішнього представника МВФ в Україні Жерома Ваше від 28 жовтня 2014 року.

Нагадаємо, Жером Ваше в інтерв'ю "Українській правді" від 28 жовтня 2014 року у відповідь на запитання: "Чи можливе збереження співпраці України з Фондом у разі оголошення воєнного стану?" сказав: "Що ж до можливого введення воєнного стану, то у МВФ немає формальних юридичних заборон, що перешкоджають продовженню співпраці в таких умовах. Ми вже співпрацювали з країнами, на території яких розгорталися воєнні конфлікти різної активності".

Читайте також: Бюджет-2019 максимально швидко буде направлений до МВФ - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президентові Петру Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, о 16.00 Верховна Рада має зібратися на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-