Нафта дешевшає на зростанні запасів у США

Нафта дешевшає на зростанні запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у четвер після того, як дані вказали на зростання запасів у США до максимуму з грудня 2017 року, а також у зв'язку із занепокоєнням з приводу можливого надлишку пропозиції на світовому ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на $0,2 (0,32%) - до $63,28 за барель. Котирування січневого контракту на нафту WTI просіли на $0,17 (0,31%) - до $54,46 за барель.

Запаси нафти у США зросли за тиждень, що завершився 16 листопада, на 4,9 мільйона барелів до 446,91 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA) у середу. Це максимальний показник з грудня минулого року. За даними EIA, видобуток нафти у США залишається на рекордному рівні 11,7 мільйона барелів за добу.

Читайте також: Трамп подякував Саудівській Аравії за ціни нафту: "Давайте ще нижче!"

Побоюючись надлишку пропозиції, який може призвести до ще більшого зниження цін, країни ОПЕК закликають скоротити видобуток.

Президент США Дональд Трамп у середу похвалив Саудівську Аравію за поточні ціни на нафту і закликав до подальшого зниження.

"Ціни на нафту знижуються. Чудово! Це як істотне скорочення податків для Америки і світу. Насолоджуйтеся!... Дякую, Саудівська Аравія, але давайте понизимо ще!" - написав Трамп на своїй сторінці у Твіттері.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,52 долара за барель, що на 4 центи нижче від рівня закриття торгів ($63,48).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-