Укрпошті виділять 500 мільйонів, щоб не підвищувати тарифи - Президент

Укрпошті виділять 500 мільйонів, щоб не підвищувати тарифи - Президент

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що в бюджеті на 2019 рік буде закладено 500 млн гривень для компенсації видатків Укрпошті.

Про це він поінформував під час відвідування відділення Укрпошти в Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вніс пропозицію на уряд, і вона була підтримана урядом, щоб виділили 500 млн гривень з державного бюджету, щоб забезпечити компенсацію Укрпошті видатків на доставлення пенсій", - сказав Президент.

Петро Порошенко під час відвідання ПАТ "Укрпошта" на Житомирщині / Фото: Михайло Палінчак

Він також запевнив, що Верховна Рада підтримає цю пропозицію під час голосування за держбюджет-2019 у другому читанні, й гроші будуть виділені.

Водночас Порошенко наголосив, що вказані кошти дозволять вирішити проблему тарифоутворення Укрпошти лише на деякий час, а за цей час, за його словами, має бути напрацьоване системне рішення, яке б урегулювало питання тарифів, але не за рахунок людей.

Читайте також: На зарплату поштарям "останньої милі" у бюджет-2019 заклали півмільярда - Омелян

"Ми абсолютно ніяк не можемо погодитися ні зі скороченням відділень, ні зі скороченням листонош. І ми не можемо допустити, щоб вирішення цієї проблеми відбулося за рахунок простих людей: або переведення на неповну ставку листонош, або за рахунок підвищення тарифів, зробивши додаткове навантаження на пенсіонерів. Це неправильно", - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-