Майже весь ринок таксі в Україні працює в

Майже весь ринок таксі в Україні працює в "тіні" - експерти

Укрінформ
За оцінками Офісу ефективного регулювання (BRDO), обсяги ринку таксі в Україні становлять 40 млрд грн на рік, з яких 98% - в “тіні".

Про це повідомляється на сторінці BRDO у Facebook.

"Обсяг ринку перевезень таксі складає 40 млрд грн на рік, і 98% цього ринку працює "в тіні". Бюджет щороку не отримує 4 млрд грн, тобто 0,5% від податкових надходжень та 5% від його дефіциту, недоотриманий ЄСВ складає 1,4% від обсягу надходжень до Пенсійного фонду", - йдеться в повідомленні.

Ще одним наслідком тінізації цього ринку в BRDO називають низький рівень послуг та відповідальності, що зачіпає вже інтереси споживачів.

"Наслідок для споживачів - низька якість послуг, багато старих, несправних авто, непрофесійних водіїв, що спричиняють ДТП та мають нульову відповідальність перед клієнтом", - зазначають в BRDO.

Також повідомляється, що з урахуванням ситуації, в BRDO готуються представити низку порад, як вивести ринок таксі з тіньового сектора.

Читайте також: Гройсман про ремонт доріг: Уряд готовий підбити підсумки сезону

Як відомо, Офіс Офіс ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office) - незалежний експертно-аналітичний центр, який фінансується Європейським Союзом в рамках проекту FORBIZ та  Ініціативи EU4Business. Він сприяє створенню ефективного регулювання і поліпшенню економічних свобод в Україні, з пріоритетом для малого/середнього бізнесу. Експерти BRDO, зокрема здійснюють системний перегляд існуючого регуляторного поля за методикою Rolling Review у найбільш важливих напрямках для малого й середнього бізнесу; підготовку рекомендацій щодо вдосконалення регулювання та «очищення» регуляторного поля від актів, що не відповідають принципам регуляторної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-