На приватизовані об'єкти внесли у півтора разу більше інвестицій - ФДМУ

На приватизовані об'єкти внесли у півтора разу більше інвестицій - ФДМУ

Укрінформ
На 1 жовтня 2018 року інвестиції в приватизовані об'єкти за період із 1995 року становили 19,45 млрд гривень, що в півтора разу більше, ніж передбачено договорами.

Про це повідомив в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Приватизація = інвестиції. На приватизовані підприємства внесено у півтора разу більше інвестицій, ніж передбачено договорами. Фонд перевірив виконання умов приватизаційних угод», - зазначив Трубаров.

Так, за даними ФДМУ, на 1 жовтня 2018 року (починаючи з 1995 року) інвестиції у приватизовані об'єкти становили 19,45 млрд грн, це на 6,6 млрд грн, або 51,5%, більше, ніж було передбачено договорами купівлі-продажу на цей період; 2,09 млрд доларів (відповідно до договорів передбачалося 2,02 млрд доларів); 72 млн євро (договорами передбачалось 19,26 млн євро).

Запланована на 13 грудня приватизація «Центренерго», а також продаж в наступному році ОПЗ, низки обленерго та інших потужних підприємств принесе не лише мільярдні надходження до бюджету, а й мільярдні інвестиції в розвиток самих підприємств,  наголосив очільник ФДМУ. 

Читайте також: У ФДМУ назвали приватизовані об'єкти, які повертають у власність держави

Фонд держмайна України оприлюднив перелік приватизованих об'єктів, щодо яких тривають судові процеси з повернення цього майна у власність держави. Підставою є порушення інвестиційних зобов'язань з боку нових власників.

Перелік об'єктів приватизації, за якими проводиться претензійно-позовна робота щодо розірвання та визнання недійсними договорів купівлі-продажу та які підлягають поверненню в державну та комунальну власність, був оновлений відповідно до наказу ФДМУ від 2 листопада 2018 року, та оприлюднений на сайті Фонду. Серед найбільших об'єктів, щодо яких триває робота з поверення у власність держави, - одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств України ПАТ "Укртелеком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-