НБУ пропонує збільшити перехідний період передачі функцій від Нацкомфінпослуг

НБУ пропонує збільшити перехідний період передачі функцій від Нацкомфінпослуг

Фото
Укрінформ
У Національному банку вважають, що збільшення перехідного періоду щодо передачі функцій від Нацкомфінпослуг до Нацбанку, допоможе вибудувати необхідні процеси і структури для прийняття необхідних функцій.

Про це сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook. 

«Ми пропонуємо збільшити перехідний період з 6 місяців до року. Впродовж цього часу разом з комісією вибудуємо необхідні процеси і структури для прийняття функцій, а також паралельно, разом з сектором, працюватимемо над вдосконаленням законодавства і регуляцій. Після передачі функцій до НБУ ми пропонуємо ще рік для адаптації нових регуляцій і вимог», - зазначила Рожкова.

Як відомо, законопроект пропонує ліквідувати Нацкомфінпослуг, а її підопічних передати іншим фінансовим регуляторам. Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку візьме під контроль різні фонди - недержавні пенсійні, фінансування будівництва, облігацій нерухомості, а також довірчі товариства. Нагляд за страховиками, кредитними установами, ломбардами, лізинговими та факторинговими компаніями перейде до Нацбанку

Читайте також: Експерти включили офіційний курс гривні до рекомендованих ринкових практик

Наразі функції трьох регуляторів багато в чому перетинаються. Наприклад, ті самі НПФ контролюються одночасно й Нацкомфінпослуг, і НКЦПФР, що доставляє чимало незручностей учасникам ринку. Ліквідація зайвої ланки спростить регулювання фінустанов і допоможе знизити навантаження на держбюджет, адже зараз платникам податків доводиться утримувати відразу трьох регуляторів у фінансовій сфері.

Фото: НБУ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-