Експерти включили офіційний курс гривні до рекомендованих ринкових практик

Експерти включили офіційний курс гривні до рекомендованих ринкових практик

Укрінформ
Асоціація трейдерів ринків, що розвиваються, (EMTA) включила офіційний курс гривні, який встановлюється Національним банком, до рекомендованих ринкових практик щодо розрахунків за безпоставочними форвардами і опціонними контрактами долар-гривня.

Про це йдеться у листі EMTA членам асоціації від 12 листопада 2018 року, повідомляє прес-служба НБУ.

«Асоціація трейдерів ринків, що розвиваються, (EMTA) включила офіційний курс гривні, який встановлюється Національним банком України, до рекомендованих ринкових практик щодо розрахунків за безпоставочними форвардами і опціонними контрактами долар-гривня», - йдеться в повідомленні.

EMTA також повідомила своїм членам про врахування змін до методики обрахунку та оприлюднення офіційного курсу Національним банком України у своїх документах та шаблонах контрактів. Для уникнення непорозумінь EMTA зазначила, що офіційний курс гривні - це дані з офіційного веб-сайту Національного банку України, зазначені в графі "Дата розрахунку" (Calculation Date).  

«Фактичне визнання ЕМТА офіційного курсу Нацбанку як ринкового для цілей розрахунків за відповідними деривативами дозволить у перспективі покращити можливості для іноземних інвесторів хеджувати валютний ризик гривні та таким чином допоможе стимулювати приплив іноземного капіталу в Україну", - прокоментував лист EMTA заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Читайте також: «Дочка» російського «ВТБ» в Україні збільшила комісію на зняття готівки до 15%

Як відомо, що Національний банк запровадив нову методологію розрахунку офіційного курсу в серпні 2018 року. У ході розробки нової методології Національний банк врахував рекомендації Міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO) для розрахунку фінансових індикаторів. Відтоді Національний банк розраховує офіційний курс гривні на підставі інформації про всі угоди з купівлі-продажу доларів США на умовах "тод", "том" і "спот" та для зручності усіх учасників ринку публікує його щоденно до 16.00. ЕМТА - це міжнародна платформа, що об'єднує інвестиційну спільноту з ціллю розвитку ринкових практик ринків, що розвиваються, та інтегрування їх в глобальні ринки капіталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-