У Кабміні повідомили про претендентів на членство в наглядовій раді АМПУ

У Кабміні повідомили про претендентів на членство в наглядовій раді АМПУ

Інфографіка
Укрінформ
На адресу конкурсної комісії, яка здійснює попередній відбір кандидатів у наглядову раду ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ), надійшли документи від 85 осіб.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко на своїй сторінці у Facebook.

"Завершили прийом заяв на конкурсний відбір у незалежні члени наглядової ради Адміністрації морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority. На адресу Комісії, яка здійснює попередній відбір кандидатів, надійшли документи від 85 кандидатів", - повідомив міністр.

За словами Саєнка, заяви на участь у конкурсі подали 78 чоловіків і лише 7 жінок.

"Хоча серед очікуваних компетенцій членів наглядової ради є такі, де жінок сьогодні достатньо, - це і корпоративне управління, аудит і контроль, розкриття інформації і багато інших напрямів. Сподіваємось, що гендерний баланс в цьому питанні поліпшиться в майбутньому", - зазначив він.

Середній вік кандидатів у наглядову раду АМПУ - 48,4 року. 

"В Європі середній вік у радах директорів великих компаній зазвичай ближче до 60 років. Але там також є відмінності. Зокрема, в Австрії, Бельгії, Італії, Норвегії шукають більш молодших членів до рад директорів для того, щоб вирішувати питання, пов'язані з новими технологіями. В цих країнах середній вік складає 58 років. А от у Нідерландах, Великобританії і Франції середній вік директорів ближче до 62 років", - прокоментував Саєнко.

Читайте також: Херсон готовий "забрати" місцеву ТЕЦ, але без боргів - мер

Також, за словами міністра, серед 85 претендентів - представники 16 країн.

"Традиційно цікавою є географія кандидатів до наглядової ради АМПУ. Для участі у відборі подали заяви 46 українців, 7 кандидатів з Нідерландів, 5 - з Німеччини, 4 - з Бельгії, по 3 кандидати - з Латвії, Литви, Румунії і Великобританії тощо. Найбільшу цікавість до конкурсу проявили кандидати з Нідерландів та Німеччини, саме в цих країнах розташовані три найбільші порти Європи: Роттердам, Гамбург і Бремергафен", - повідомив він.

За словами Саєнка, за два тижні рекрутер складе short list із найкращих кандидатів і подасть його комісії.

Як повідомлялося, Кабмін оголосив конкурс на відбір незалежних членів наглядової ради ДП "Адміністрація морських портів України" у жовтні. 

Інфографіка: Саєнко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-