Херсон готовий

Херсон готовий "забрати" місцеву ТЕЦ, але без боргів - мер

Укрінформ
Громада Херсона готова прийняти ДП АТ "Херсонська теплоелектроцентраль" у комунальну власність міста, але без боргів, які сьогодні має підприємство.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

"Сьогодні нам кажуть: заберіть ТЕЦ. Ми готові забрати, ми будемо її експлатувати, будемо давати тепло. Але не з такою заборгованістюь, це не наші пустощі (накопичена у ТЕЦ заборгованість - ред.). Якщо ви нам готові передати (Херсонську ТЕЦ - ред.), то, звісно, без боргів", сказав Миколаєнко.

За його словами, місто не може приймати на себе чужу заборгованість.

Як заявив Миколаєнко, наразі у Херсонської ТЕЦ поточна заборгованість за газ становить 150 млн гривень, а загальна - більше 355 млн гривень.

Міський голова також наголосив, що протягом останніх двох років за рахунок міського бюджету Херсона фактично утримується теплопостачальне міське комунальне підприємство "Херсонтеплоенерго". "Тому що є 217-а постанова Кабміну, яка вимиває всі гроші з нашого комунального підприємства, і їх направляють в Держбюджет, 11% залишається. Тому ми сьогодні з міського бюджету допомагаємо ремонтувати мережі (МКП "Херсонтеплоенерго" - ред.), виплачуємо їм (працівникам даного підприємства - ред.) заробітну платню - для того, щоб підприємство не зупинилося", - сказав Миколаєнко.

Читайте також: Херсонська ТЕЦ подала тепло лише на 14% об'єктів

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував міським радам, на території яких є державні теплоелектроцентралі, ініціювати отримання даних підприємств у комунальну власність цих міст.

АТ "Херсонська ТЕЦ" та МКП "Херсонтеплоенерго" є найбільшими теплопостачальними підприємствами Херсона. Херсонська ТЕЦ крім теплової генерує також електричну енергію. Перша черга Херсонської ТЕЦ була споруджена у 1955-1958 роках, а друга - у 1965-1969 роках. АТ "Херсонська ТЕЦ" обслуговує майже 50% будинків міста, що отримують теплоносій централізовано.

Протягом останніх років Херсонська ТЕЦ є одним з найбільш проблемних теплогенеруючих підприємств обласного центру. Близько 90% тепломереж Херсонської ТЕЦ, за інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Херсонської облдержадміністрації, на даний час є зношеними і підлягають заміні або ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-