Австралія поскаржилася на Індію в СОТ через цукрові субсидії

Австралія поскаржилася на Індію в СОТ через цукрові субсидії

Укрінформ
Австралія подала на Індію скаргу до СОТ через урядові субсидії, які призвели до зниження світових цін на цукор до 10-річного мінімуму.

Про це повідомляє видання The Australian.

“Є сподівання, що цей крок призведе до негайного зменшення в Індії субсидій на цукор. Ми й надалі готові брати участь у будь-яких дискусіях (з Індією), які можуть вирішити цю проблему”, - повідомив міністр торгівлі Австралії Саймон Бірмінгем.

Читайте також: Австралія і Гонконг домовилися про вільну торгівлю

Посадовець заявив, що уряд Австралії змушений був скористатися для врегулювання суперечки механізмом СОТ, оскільки вичерпав усі офіційні шляхи переговорів безпосередньо з Індією.

Оформлення офіційного звернення до СОТ автоматично виносить обговорення цього питання на порядок денний під час сільськогосподарських переговорів високого рівня СОТ у Женеві наприкінці цього місяця.

Читайте також: Генсек СОТ пропонує налагодити роботу системи вирішення спорів

Австралія стверджує, що субсидії індійського уряду своїм фермерам набагато перевищують рівень допомоги сільгоспвиробникам, дозволений згідно з правилами СОТ. Саме завдяки згаданим дотаціям обсяги індійського цукрового виробництва цього року збільшилися з 20 до 35 млн тонн на місяць та призвели до обвалу світових цін на цукор, що відповідно вдарило по австралійських цукровиробниках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-