Порошенко затвердив угоду з ЄС про €1 мільярд допомоги

Порошенко затвердив угоду з ЄС про €1 мільярд допомоги

Укрінформ
Президент Петро Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму і кредитної угоди щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в розмірі 1 млрд євро.

Про це повідомляє прес-служба глави держави

“Президент України Петро Порошенко підписав Закон України “Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда євро)”, що був схвалений Верховною Радою України 8 листопада 2018 року”, - ідеться в повідомленні.

В АП нагадали, що ці угоди були підписані 14 вересня 2018 року у Києві у розвиток домовленостей глави держави з лідерами інституцій Євросоюзу за результатами саміту “Східне партнерство” 23 листопада 2017 року у Брюсселі та 20-го саміту Україна-ЄС 9 липня 2018 року у Києві.

Зазначається, що реалізація Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди дозволить Україні залучити додаткові фінансові ресурси ЄС у сумі до 1 мільярда євро для їх подальшого спрямування до державного бюджету.

“Передумовою отримання кожного з двох траншів макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 500 млн євро кожен є виконання низки узгоджених сторонами заходів щодо реалізації податкової та митної політики, боротьби з корупцією, здійснення малої приватизації, управління державними підприємствами, корпоративного управління в державних банках та банківського нагляду, подальших реформ у сферах енергетики, охорони здоров’я та соціального захисту”, - підкреслили в АП.

Читайте також: Ган: За останні роки Україна зробила більше, аніж за попередні 20

Як повідомлялося, 14 вересня Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння та Кредитну угоду ЄС з Нацбанком щодо програми макрофінансової допомоги ЄС на суму 1 млрд євро.

Меморандум про взаєморозуміння визначає перелік заходів з реалізації структурних реформ в управлінні державними фінансами. Ідеться також про належне урядування та боротьбу з корупцією, секторальні реформи, соціальну політику та менеджмент у державних компаніях.

Програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу Україні в розмірі 1 млрд євро передбачає 18 умов, шість з яких необхідно виконати для першого траншу і 12 - для другого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-