Сьогодні 42% українського експорту йде на ринок ЄС – Мінгареллі

Сьогодні 42% українського експорту йде на ринок ЄС – Мінгареллі

Укрінформ
Найкращий спосіб розкрити потенціал України – це дати можливість їй інтегруватися у ринок Європейського Союзу.

Про це сказав голова Представництва ЄС в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол ЄС Хʼюг Мінгареллі на урочистому відкритті дводенного економічного форуму DEF-2018, що стартував в культурно-діловому центрі «Менора» Дніпра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чотири роки тому лише 25% українського експорту було направлено на ринок ЄС, а вже сьогодні – 42%. Ми даємо слово, що завжди будемо з вами на шляху до поглиблення демократизації, покращення економіки. Вважаємо, що найкращий спосіб розкрити потенціал України – дати можливість їй інтегруватися у ринок ЄС. Ми з вами. Впевнений, що на форумі на нас чекає плідна дискусія з представниками влади, бізнесу, громадськості. Якщо будемо працювати спільно, то вже скоро матимемо процвітаючий регіон – Дніпропетровщину», – зазначив Мінгареллі.

Як зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик, розвиток країни можливий лише завдяки діалогу всіх з усіма – держави з бізнесом, бізнесу з громадськістю - і спільними зусиллям.

Читайте також: Верховенство права: Мінгареллі вважає, що Україна могла би мати кращий результат

«Пишаємося, що сьогоднішній форум – найбільший регіональний захід в Україні, де народжуються нові ідеї. Підсумками минулого року, серед іншого, стало будівництво потужної сонячної електростанції та біогазової станції», - сказав він, додавши, що сподівається на нові інвестиційні проекти, які стартують з форуму-2018.

Має на меті розвивати більш тісну співпрацю з регіонами й міністрерство промисловості та торгівлі Чеської Республіки. Як зауважив заступник міністра Їржі Гавлічек, Чеська Республіка сприймає Україну, як свого вже традиційного торговельно-економічного партнера.

«Маємо тут близько 220 представництв наших компаній. Товарообіг між країнами – майже 2 млрд євро на рік. Бачимо великі можливості, зокрема в промисловості», – зауважив заступник міністра.

Відповідно до порядку денного, у перший день говоритимуть про рецепти національного успіху для України, перспективи економіки з точки зору бізнесу, взаємодію бізнесу і держави, інвестиції та реформи.

Другий день форуму пройде у Дніпропетровській облдержадміністрації. Йтиметься, зокрема, про Україну у світовій торгівлі, соціальне підприємництво та теорію ігор у бізнесі.

Загалом під час DEF-2018 пройде 40 дискусій, конференцій та семінарів. Форум збере 150 фахових спікерів та 50 інвесторів.

Очікується, що за два дні Міжнародний економічний форум збере 2 тисячі учасників із різних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-