У проекті бюджету-2019 дефіцит зберегли на рівні 2,3% - Мінфін

У проекті бюджету-2019 дефіцит зберегли на рівні 2,3% - Мінфін

Укрінформ
У проекті закону про Державний бюджет України на 2019 рік, що буде поданий в парламент до другого читання, дефіцит бюджету збережений на рівні 2,3%.

Про це на засіданні уряду сказала в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У результаті всіх змін дефіцит бюджету залишається у рамках 2,3%", - сказала Маркарова.

Вона нагадала, що у 2019 році однією з найбільш значних статей видатків буде погашення пікових виплат за боргами перед міжнародними партнерами.

"Ми вчасно, 15 вересня, подали бюджет на розгляд парламенту. Верхновна Рада схвалила проект бюджету у першому читанні і повернула нам з бюджетними висновками. Сьогодні у результаті усіх обговорень ми готові подати на розгляд законопроект до другого читання", - сказала Маркарова.

За її словами, повністю збережено всі програми, що були закладені у проект бюджету до першого читання як пріоритетні.

"Зміни торкнулися невеликої частини програм щодо доходів та видатків відповідно до тих висновків, які були нам надані. Нами були враховані ініціативи Президента, які стосуються освіти, розвитку сільської освіти та підтримки опорних шкіл ", - додала очільник Мінфіну.

Також була врахована можливість отримання додаткового доходу до Пенсійного фонду, що надійде після ухвалення закону про легалізацію так званих "євроблях".

Читайте також: Уряд сьогодні планує схвалити проект бюджету-2019 до другого читання

Як повідомляв Укрінформ, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді 9 листопада Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ухвалення проекту Державного бюджету України на 2019 рік забезпечить економічне зростання і помірну інфляцію, та закликав депутатів об'єднатися для прийняття цього важливого документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-