США попереджають про небезпеку Північного потоку-2 та другої нитки Турецького потоку

США попереджають про небезпеку Північного потоку-2 та другої нитки Турецького потоку

Укрінформ
США висловлюють рішучу незгоду з побудовою Північного потоку-2 та другої нитки Турецького потоку, адже Україна та Європа не повинні стати заручниками постачання енергоресурсів з одного джерела.

Про це сказав міністр енергетики США Рік Перрі на зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу залишити дуже прозоре повідомлення. Сполучені Штати Америки дуже чітко висловлюють свою незгоду з побудовою Північного потоку-2, а також другої нитки Турецького потоку. Причини цього зрозумілі. Громадяни України та Європи не повинні стати заручниками постачання енергоресурсів з одного джерела", - сказав Перрі.

Він підкреслив, що США готові бути сильним партнером України.

"Я прибув для того, щоб залишити це повідомлення, яке посилає президент нашої країни", - додав Перрі.

Читайте також: Гройсман подякував США за підтримку в умовах “енергетичної” агресії Росії

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з вже діючим "Північним потоком". Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Будівництво морської ділянки "Турецького потоку" почалося 7 травня 2017 року. Ним опікується компанія South Stream Transport. Перша нитка газопроводу призначена для енергопостачання турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної з них - 15,75 мільярда кубометрів газу на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-