Суд у Швейцарії за позовом Нафтогазу

Суд у Швейцарії за позовом Нафтогазу "заморозив" виплати Газпрому від Nord Stream

Укрінформ
Суд у Швейцарії заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу "Північний потік") і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва "Північного потоку-2") робити будь-які виплати "Газпрому".

Про це повідомляє DW із посиланням на проспект російської компанії до випуску єврооблігацій.

Рішення прийнято в якості тимчасових забезпечувальних заходів за позовом української компанії "Нафтогаз". У результаті судового рішення "всі виплати від цих компаній "Газпрому" направляються на швейцарських приставів", йдеться в документі.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітражний суд 28 лютого 2018 року ухвалив остаточне рішення щодо спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" за контрактом на транзит газу через територію України. Згідно з ним, російська компанія повинна заплатити українській стороні 2,6 млрд доларів за недостатні обсяги транзиту газу.

У травні "Нафтогаз" приступив до примусового стягнення коштів з "Газпрому" в ряді європейських країн. Так, у Швейцарії були арештовані акції компаній Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. Активи "Газпрому" були також заарештовані у Великій Британії і Нідерландах.

Читайте також: Україні потрібні план В і С у питанні транзиту газу - Зеркаль

У липні "Нафтогаз" подав у Стокгольмський арбітраж позов з вимогою переглянути тариф на транзит газу. Українська сторона в попередньому порядку оцінює свої грошові претензії в 11,58 млрд доларів. Згідно з проспектом до випуску єврооблігацій "Газпрому", цей позов об'єднаний з позовом російської компанії про розірвання транзитного контракту через Україну.

Контракт на транзит між "Нафтогазом" і "Газпромом" діє з 2009 по 2019 рік. Згідно з документом, "Газпром" має щороку передавати не менше 110 мільярдів кубометрів газу для транзиту територією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-