Сезонний план ремонту доріг виконаний на 80% - Гройсман

Сезонний план ремонту доріг виконаний на 80% - Гройсман

Укрінформ
Сезон активних дорожніх робіт 2018 року завершується, план ремонту автошляхів виконаний на 80%.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з питань ситуації у дорожній галузі, повідомляє Урядовий портал.

«Нікому не дам зловживати на будівництві доріг. Ми опрацюємо матеріали (перевірок Держаудитслужби). Мене цікавлять завищені ціни, недотримання якості матеріалів, порушення технологій. В деталях потрібно проаналізувати 2018 рік. Хочу отримати відповіді на всі питання – повний результат: хто завищував ціни, хто змішував (неякісний) бітум, все. Тим, хто робив роботу добре, – подякувати, а тих, хто займався крадіжками, – притягнути до відповідальності», - сказав Гройсман.

Учасники наради заслухали звіти керівництва Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» та Державної аудиторської служби, яка за дорученням глави уряду провела аудит виконання робіт та використання виділених на них бюджетних коштів. У період звіту увійшли 2015-2017 роки, і тепер перед Службою стоїть завдання проаналізувати 2018 рік – детально, по кожному підряднику і кожній використаній гривні.

Прем'єр-міністр наголосив, що створення якісних доріг – пріоритет роботи. «Я пообіцяв, що українці будуть їздити хорошими дорогами, і вони будуть їздити. Зрозуміло, що це непросто, і за один рік не зробиш. Але в нас є п’ятирічна комплексна програма (з’єднання обласних центрів новими шляхами, побудованими за новими нормами і дотриманням вимог безпеки). Її виконання дозволить досягти мети», - зазначив він.

Читайте також: Неухвалення бюджету-2019 призведе до тотальної кризи - Гройсман

У цьому контексті глава уряду наголосив і на важливості виконання програм будівництва доріг місцевого значення. «Є області, де добре ідуть справи, є області, які демонструють безгосподарність. З ними будемо окремо працювати, - сказав  Гройсман. - Місцеві дороги – це відповідальність місцевих влад. З доступних 11 млрд грн (виділених у бюджеті цього року), виконання буде тільки на 6 млрд грн. Обсяги менші, аніж могли б бути. Хотів би, аби всі зробили висновки».

Окремо Гройсман торкнувся теми планів на 2019 рік. Так, за даними Укравтодору, деякі тендери на наступний будівельний сезон оголошуються вже зараз.

«Тож важливо, аби парламент схвалив проект Держбюджету на 2019 рік, в якому вже 55 млрд грн будуть направлені на дороги. З них 17 млрд грн – на місцеві дороги», - зазначив глава уряду.

Фото: сайт КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-