Неухвалення бюджету-2019 призведе до тотальної кризи - Гройсман

Неухвалення бюджету-2019 призведе до тотальної кризи - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ухвалення проекту Державного бюджету на 2019 рік забезпечить економічне зростання і помірну інфляцію.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прийняття Державного бюджету на 2019 рік є дуже важливим. Це збалансований бюджет, який забезпечить у 2019 році стабільність і економічне зростання... Давайте об'єднаємось, не допустимо кризи, не допустимо банкрутства, а приймемо рішення і в 2019 році забезпечимо людям стабільність цін та абсолютно помірну інфляцію. Це можливо", - зазначив керівник уряду.

Він додав, що ухвалення Держбюджету на 2019 рік є відповідальністю кожного народного депутата і урядовця.

"Я би дуже просив, щоб кожен це сприймав як особисту відповідальність. У разі неухвалення цього закону, єдиною відповіддю може бути тотальна криза, припинення доходів українців і багато інших проблем. Ми не маємо права ставити під загрозу стабільність у державі тоді, коли на сході нашої країни агресор кожного дня хоче забрати життя наших воїнів і хоче панувати на нашій українській землі", - сказав Гройсман.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомляв, що розгляд парламентом у другому читанні проекту Державного бюджету на 2019 рік попередньо заплановано на 22 листопада.

Читайте також: Прем'єр запевняє, що декретні виплати в Україні не скасують

18 жовтня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект про Державний бюджет на 2019 рік.

Згідно з документом, прогноз доходів зведеного бюджету на 2019 рік визначений з урахуванням поточного виконання бюджету, змін до податкового та бюджетного законодавства, і становить 1 292,7 млрд грн. Прогнозна сума доходів загального фонду зведеного бюджету на 2019 рік становить 1 175,0 млрд гривень. Прогнозні показники доходів зведеного бюджету на 2019 рік, порівняно із затвердженими показниками 2018 року, збільшуються на 130,5 млрд грн або на 11,2 відсотка, у тому числі по загальному фонду на 110,3 млрд грн, або на 10,4 відсотка, та по спеціальному фонду - на 20,2 млрд грн, або на 20,7 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-