Польща і США домовилися про стратегічну співпрацю у сфері енергетичної безпеки

Польща і США домовилися про стратегічну співпрацю у сфері енергетичної безпеки

Укрінформ
Варшава і Вашингтон домовилися поглибити стратегічну співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема у питаннях поставок газу, а також атомної енергетики.

Про це йдеться у декларації, яку підписали у четвер міністри з питань енергетики Польщі та США Кшитоф Тхужевський та Рік Перрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Співпраця зі США у сфері енергетичної політики має стратегічне значення для Польщі, а візит міністра з питань енергетики США Ріка Перрі є новим розділом у взаємовідносинах”,- заявив Тхужевський.

За його словами, у підписаній декларації враховані питання безпеки постачання газу, атомної енергетики, а також кібербезпеки.

Читайте також: В Україні пропонують замінити вугільні електростанції атомними енергоблоками

У свою чергу Перрі підкреслив, що підписання спільної декларації і його візит є чітким сигналом з боку США про “сильну підтримку пропольської і проєвропейської політики енергетичної безпеки”. 

Він наголосив, що енергетична безпека країн вимагає диверсифікації поставок газу і диверсифікації країн, звідки поступає газ. 

“Cаме тому ми виступаємо проти проекту “Північний потік-2”, який зробить небезпечну залежність від газу з Росії ще більшою”,- підкреслив міністр енергетики США. 

Перрі зазначив, що в 2017 році США вперше від 1957 року стали експортером газу нетто і готові щороку експортувати 112 млрд кубометрів газу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-