Роботодавці почали масово реєструвати найманих працівників - ДФС

Роботодавці почали масово реєструвати найманих працівників - ДФС

Укрінформ
У жовтні 2018 року роботодавці офіційно оформили працю 644,6 тисяч найманих осіб, що у 2 рази більше, ніж у серпні.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Роботодавці почали масово реєструвати найманих працівників. Так, у жовтні 2018 року офіційно працевлаштовано 644,6 тис. найманих осіб, що у 2 рази більше, ніж у серпні цього року, тобто до прийняття урядом Розпорядження №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначають, що у вересні роботодавці офіційно оформили працю майже 490 тис. найманих осіб. Така позитивна тенденція є результатом заходів щодо легалізації найманої праці та заробітної плати, які вживаються органами ДФС спільно з Держпраці, Пенсійним фондом України, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, - 78 тис. найманих працівників. На другому місці - сфера громадського харчування, там офіційно зареєстровано працю 29,3 тис. працівників. На третьому - 18,2 тис. найманих працівників на будівництві.

Читайте також: В Україні оприлюднили нову форму податкової накладної

У ДФС прогнозують, що кількість офіційно зареєстрованих робітників зростатиме і надалі. Так, завдяки вжитим заходам з детінізації праці у листопаді - грудні поточного року очікується збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів податків, зборів, платежів та єдиного внеску. Додаткові надходження до бюджетів становитимуть: податку на доходи фізичних осіб - понад 800 млн грн, військового збору - близько 70 млн грн та єдиного внеску - понад 1,1 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-