Експерти: У жовтні частка зареєстрованих в Україні вживаних авто зросла до 62%

Експерти: У жовтні частка зареєстрованих в Україні вживаних авто зросла до 62%

Укрінформ
Із наближенням закінчення терміну дії знижених ставок акцизу на імпорт вживаних легкових автомобілів частка таких машин на первинному ринку України продовжує зростати і у жовтні 2018 року досягла 62%.

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

"У жовтні з 19 тисяч вперше поставлених на облік в Україні легкових автомобілів 11,8 тис. були іномарки з пробігом. В результаті, з наближенням закінчення терміну дії знижених ставок акцизу на імпорт легкових автомобілів, що були в експлуатації, частка таких машин на первинному ринку України досягла 62%", - йдеться у повідомленні.

Лідером на первинному ринку легкових авто з пробігом залишається Volkswagen. У звітному місяці українці поставили на облік 1967 імпортованих Volkswagen, що були в експлуатації.

На другому місці Renault з показником 1539 старих авто. Третій результат у Skoda - 1122 авто з пробігом. Ford залишився на четвертій сходинці, секонд-хенд цієї марки вибрали 814 українців. Замикає жовтневу п'ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Nissan з результатом 672 машини.

Читайте також: У жовтні українці купили нових комерційних автомобілів на 10% більше

Всього з початку року українські номери отримали 83,9 тис. легкових авто, які були в експлуатації в інших країнах, що на 90% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найпопулярнішим автомобілем з пробігом на первинному ринку як за підсумками місяця, так і за період з початку року залишається Renault Megane. У жовтні цю модель обрали 1048 осіб, а за десять місяців - 8476 автомобілістів.

У жовтні 2017 року із зареєстрованих 13148 легкових автомобілів, 42% або 5496 шт. - ті, що були в експлуатації.

Як відомо, в Україні з 1 серпня 2016 року набув чинності закон про зниження акцизів на старі автомобілі. До 31 грудня 2018 року (термін дії пільгових ставок) громадянин зможе ввезти по одному авто протягом року (максимум 3 авто) і розмитнити його за низькими ставками акцизу. Протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу діє заборона на його відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-