Цьогоріч Україна експортувала продукції машинобудування більше на $452 мільйони

Цьогоріч Україна експортувала продукції машинобудування більше на $452 мільйони

Укрінформ
Україна за січень-серпень 2018 року експортувала продукції машинобудування на 3,6 млрд доларів, що на 451,8 млн доларів більше, ніж минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) на своїй сторінці у Facebook.

«За 8 місяців 2018 ми експортували продукції машинобудування на $3,6 млрд, що на $451,8 млн більше, ніж у минулому році. Але на цьому не зупиняємось і спільно з бізнесом працюємо над тим, щоб диверсифікувати експортні ринки, створити умови для запровадження інновацій на підприємствах сектору, залучити інвестиції для розвитку діючих і відкриття нових промислових об'єктів, а також як “виростити” українські бренди сектору машинобудування», - йдеться в повідомленні.

Саме цій проблематиці присвячені Треті національні консультації з розробки експортної стратегії для сектору машинобудування, які розпочалися  6 листопада.

Читайте також: Toyota заявила про рекордно високий рівень продажів

Як повідомляв Укрінформ, Україна за вісім місяців 2018 року експортувала товарів і послуг на 31 млрд доларів. Обсяг експорту товарів у січні-серпні 2018 року збільшився порівняно з січнем-серпнем 2017 року на 12,4%. Найбільша питома вага в українському експорті належить: продукції АПК та харчової промисловості (36,8%), продукції металургійного комплексу (26,4%), продукції машинобудування (11,7%), мінеральним продуктам (9,2%). У географічному розрізі збільшення експорту товарів за січень-серпень 2018 року відбулося до країн: Америки - на 30,4%; Європи - на 18,6%; Азії - на 10,0%; СНД - на 4,4%; Африки - на 2,9%. ЄС залишається найбільшим торговельним партнером України. Питома вага країн ЄС в експорті товарів з України у січні-серпні 2018 року становила 42,1%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-