Наглядова рада не підтримала передачу управління Укренерго до комісії Міненерго

Наглядова рада не підтримала передачу управління Укренерго до комісії Міненерго

Укрінформ
Наглядова рада ДП «НЕК «Укренерго» підтвердила повноваження Всеволода Ковальчука як тимчасово виконуючого обов'язки директора ДП «НЕК «Укренерго».

Про це інформує прес-служба Укренерго. 

«Наглядова Рада підтвердила повноваження Всеволода Ковальчука як тимчасово виконуючого обов'язки директора ДП «НЕК «Укренерго», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 2-3 листопада 2018 року відбулося перше засідання Наглядової ради ДП «НЕК «Укренерго».

Міністерство енергетики та вугільної промисловості 18 жовтня здійснило спробу передати управління компанією міністерській комісії з реорганізації Укренерго, яку очолює заступник міністра Михайло Близнюк. Укренерго, в свою чергу, заявило про свідоме перешкоджання корпоратизації та процесу впровадження ринку електроенергії з боку комісії з реорганізації. 23 жовтня Господарський суд призупинив дію рішення комісії про делегування повноважень з управління справами підприємства голові комісії. Суд також заборонив Міненерговугілля та комісії здійснювати управління справами і поточною діяльністю Укренерго, а також вносити зміни до Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб в частині зміни керівника підприємства.

Читайте також: Укренерго під управлінням Міненерго: Саєнко заявив про ризики для корпоратизації

Згодом Господарський суд задовольнив клопотання Міненерговугілля щодо скасування заходів із забезпечення позову Укренерго, яким було оскаржене рішення комісії по реорганізації підприємства про перехід повноважень з управління компанією Близнюку.

Фото: Укренерго, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-