Антиукраїнські санкції РФ досить передбачувані - Пасхавер

Антиукраїнські санкції РФ досить передбачувані - Пасхавер

Ексклюзив
Укрінформ
Введення санкцій з боку Росії по відношенню до низки фізичних та юридичних осіб з України ніяк не вплинуть на макроекономічну ситуацію в країні.

Про це в коментарі Укрінформу сказав президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

"Принципового впливу на макрофінансову ситуацію в Україні вони не мають. Вплинути на окремих осіб можуть. Можливо навіть можуть вплинути на окремі галузі, де може бути навіть невелике гальмування. Але в цілому, Україна не змінить своєї траєкторії розвитку", - прокоментував Пасхавер введення РФ санкцій проти 322 громадян і 68 компаній з України.

Він також зазначив, що такий крок Росії є досить передбачуваним, оскільки це відповідь на раніше введені санкції з боку України.

"Росія впродовж усієї нашої незалежності негласно вводила проти нас санкції. Це звичний процес, і я не бачу, щоб він якось принципово змінював стан України", - додав Пасхавер.

Читайте також: Євросоюз розкритикував антиукраїнські санкції РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України. Санкції ввели проти українських суддів, депутатів, бізнесменів, керівників відомств, зокрема, проти глави МВС України Арсена Авакова. До списку санкцій також увійшли колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош. Як зазначається, рахунки, цінні папери і майно учасників списку санкцій, які знаходяться в Росії, підлягають блокуванню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-