Укренерго розвиватиме мережі з французькою компанією RTE - Меморандум

Укренерго розвиватиме мережі з французькою компанією RTE - Меморандум

Укрінформ
НЕК "Укренерго" та французький оператор системи передачі Reseau de Transport d’Electricite (RTE) підписали Меморандум про співробітництво щодо розвитку енергетичних мереж.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на спільному брифінгу з державним секретарем при міністрові Європи та закордонних справ Франції Жан-Батістом Лемуаном, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Минулого року Україна взяла чіткий курс на інтеграцію української енергосистеми до європейської. І співпраця з оператором RTE - великий крок на цьому шляху. Підписаний сьогодні Меморандум дозволить реалізовувати абсолютно інноваційні проекти не лише для України, а й для усієї Європи", - наголосив Зубко.

За словами урядовця, під час зустрічі також було домовлено про впровадження кращих IT-технологій у сфері електроенергетики. 

"Ще один спільний проект - впровадження технологій ремонту високовольтних ліній без відключення напруги. RTE один з визнаних у світі власників цієї технології", - сказав Зубко.

За його словами, такий досвід Франції планують використовувати в Україні.

Читайте також: Зубко заявив про відновлення роботи діалогового майданчика Україна - Франція

RTE – оператор системи передачі електроенергії Франції. Він відповідає за експлуатацію, технічне обслуговування і розвиток французької високовольтної системи передачі, яка становить близько 100 тис. км, є найбільшою в Європі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-