Зубко заявив про відновлення роботи діалогового майданчика Україна - Франція

Зубко заявив про відновлення роботи діалогового майданчика Україна - Франція

Укрінформ
Представники Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва після 7 років перерви відновили роботу діалогового майданчика.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на спільному брифінгу з державним секретарем при міністрові Європи та закордонних справ Франції Жан-Батістом Лемуаном за результатами VІI засідання цієї комісії у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми обговорювали питання подальшої співпраці не лише у сфері економіки, товарообігу, але і щодо співпраці в агропромисловому секторі, енергетиці, енергоефективності, інфраструктурі, щодо залучення компаній до активної співпраці в секторі комунального господарства, залучення інвестицій в Україну та надання Україні новітніх технологій Франції», - сказав віце-прем'єр. 

Також, за словами Зубка, представники комісії обговорювали важливість розвитку співпраці у сфері кібербезпеки та енергетики. 

«Обговорювали також питання залучення французьких компаній до співпраці в Україні... Це також можливості з точки зору співпраці у сфері енергетики», - додав урядовець. 

Лемуан зазначив, що Україна і Франція є двома потужними виробниками у сфері сільського господарства.

«Ми маємо спільно 100 мільйонів населення, 70 мільйонів гектарів корисної сільськогосподарської площі, є всі перспективи для подальшого розвитку співробітництва», - сказав він. 

Читайте також: Париж відзначає позитивну динаміку економічної співпраці з Україною - МЗС Франції

Він додав, що в України і Франції також є значний потенціал для співпраці в інших сферах. 

Як відомо, домовленості щодо створення Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва були досягнуті під час візиту до Французької Республіки Президента України (30-31 січня 1997 року). Проведено 6 спільних засідань комісії. VІ спільне засідання комісії відбулося 1-3 грудня 2011 року в Парижі. У складі комісії створено чотири галузеві робочі групи: з питань транспорту, сільського господарства, промисловості та енергетики. Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 22.11.2017 №900, головою української частини комісії є віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-