"Теплими кредитами" за 4 роки скористалося понад півмільйона сімей - Савчук

Укрінформ
За 4 роки більш ніж 500 тис. сімей скористалися урядовою програмою з енергозбереження "Теплі кредити".

Про це заявив голова Держенергоефективності  Сергій Савчук, інформує прес-служба відомства.

«Серед успішних механізмів підвищення енергоефективності - популярні «теплі кредити». За 4 роки більше 500 тис. сімей утеплили оселі та вже заощаджують на комунальних послугах 20-50% і більше», - повідомив Савчук.

За його словами, за час дії програми завдяки співфінансуванню уряду, банків, місцевої влади та населення в економіку країну залучено 7 млрд гривень.

«Особливо високий попит на «теплі кредити» - серед ОСББ. За 3 місяці цього року програмою скористалися понад 1200 ОСББ. Для порівняння: стільки ж ОСББ взяли кредитів за 3 попередні роки програми», - відзначив Савчук.

Він висловив думку, що стимулювання до енергозбереження потребують і приватні домогосподарства, адже вони споживають у понад 2 рази більше газу порівняно із підприємствами ТКЕ, які постачають тепло для багатоповерхівок.

Читайте також: В Україні бум на сонячні панелі - цьогоріч їх побільшало в 2,5 раза

Окрім «теплих кредитів», спільно з депутатським корпусом запроваджено енергосервіс. Завдяки законодавчій базі, у різних бюджетних закладах вже реалізується близько 200 ЕСКО-договорів на суму більше 200 млн гривень.

«При цьому, ми разом із заінтересованими сторонами працюємо над удосконаленням механізму енергосервісу. Актуальні для гравців ринку питання вже ідентифіковано та розробляються відповідні законодавчі зміни», - розповів Савчук.

Він наголосив, що також пріоритетом має залишатися підвищення енергоефективності у промисловості. Відповідний механізм вже розроблено Держенергоефективності спільно з Українсько-данським енергетичним центром та іншими міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-