В Україні бум на сонячні панелі - цьогоріч їх побільшало в 2,5 раза

В Україні бум на сонячні панелі - цьогоріч їх побільшало в 2,5 раза

Укрінформ
За 9 місяців 2018 року понад 3 тис. родин встановили сонячні електростанції, що у 2,5 раза більше, ніж за аналогічний період торік. Майже половина СЕС були встановлені у третьому кварталі.

Про це інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

«У III кварталі цього року ще 1371 домогосподарство встановило сонячні панелі і тепер споживає «чисту» електроенергію. За 9 місяців більше 3 тисяч родин встановили сонячні електростанції, що у 2,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за три квартали минулого року було встановлено сонячні електростанції у 1214 сімей.

Читайте також: У Дніпрі збудують одну з найпотужніших сонячних електростанцій у країні

«Як бачимо, бум на сонячні панелі серед українських сімей зростає», - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він нагадав, що стимулом до переходу на «чисту» енергію є можливість заробити на продажу надлишку електроенергії в мережу за «зеленим» тарифом, який становить 18,09 євроцента за кВт-год.

Загалом на сьогодні більш як 6 тис. родин встановили сонячні панелі загальною потужністю 121 МВт, що становить близько 10% всіх потужностей сонячної енергетики в країні. 120 млн євро інвестовано у такі приватні СЕС. Домогосподарства заощаджують чималі кошти на рахунках за електроенергію, відкривається величезний внутрішній ринок сонячних панелей, що може бути платформою для нових інвестицій та розвитку виробничих потужностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-