Кубів: Цьогоріч торгівля товарами між Україною та США зросла на 16%

Кубів: Цьогоріч торгівля товарами між Україною та США зросла на 16%

Укрінформ
За січень-серпень 2018 року двостороння торгівля товарами між Україною та США зросла на 16% і сягнула майже 2,6 млрд доларів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

«Двостороння торгівля товарами між Україною та США за 8 місяців 2018 року зросла на 16% та склала майже $2,6 млрд», - ідеться в повідомленні.

Кубів зазначив, що американські компанії розглядають можливості для інвестування в сфері сільського господарства, енергетики, автомобілебудування та інфраструктури. До речі, цікава інвесторам і тема приватизації, яка вже запущена в Україні за новим законодавством. У рамках приватизації в Україні вже провели понад 200 успішних електронних аукціонів для об'єктів малої приватизації, заробили для держави понад 270 млн грн та обрали інвестиційних радників для продажу низки держпідприємств з переліку великої приватизації.

Читайте також: Відносини між США та Україною близькі, як ніколи раніше - Кубів

«Американська торговельна місія - це сигнал, що Україна стає цікавою для міжнародного бізнесу. Уряд постійно працює над створенням відповідних умов. За останні роки ми скасували 760 застарілих нормативних актів, крім того, спростили порядок розмитнення товарів у портах, порядок відкриття та діяльності представництв іноземних компаній, скасували 14 475 застарілих міжнародних стандартів та ще багато іншого», - наголосив перший віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-